locatie facebook Deelnemen aan fitness? Neem dan contact op: Stuur ons een e-mail

Cardiofitness bij Elbe in Hoogeveen zorgt voor gewichtsverlies 

Cardiofitness is een vorm van fitness die afgesteld wordt op de hartslag van een persoon. De training heeft het verbeteren van de conditie als doel, maar heeft ook een positieve invloed op de vetverbranding en is goed voor de hart- en bloedvaten. Cardiofitness is, in tegenstelling tot krachttraining, aëroob. Dat betekent dat de training gericht is op het innemen van veel zuurstof. Hoe beter uw hart en longen werken, hoe meer zuurstof ze opnemen. Dat is precies wat u traint tijdens cardiofitness.

Combinatie van krachttraining en cardiofitness 

Vaak wordt aangeraden om naast krachttraining ook cardiofitness te volgen. U bouwt dan spiermassa op, maar daarnaast reduceert u ook de vetmassa. Een combinatie van de twee is de ideale manier om af te vallen. Cardiofitness is een uitstekende opwarming voordat u met de krachttraining begint. Cardiotoestellen die vaak gebruikt worden tijdens de training zijn loopbanden, indoor fietsen, steppen, crosstrainers en roeiapparaten. Een groot voordeel van trainen op een fitnesstoestel is dat de apparaten meestal voorzien zijn van sensoren zodat u uw hartslag, calorieverbruik, vermogen en snelheid (omwentelingen) kunt bijhouden.

Waarom cardiofitness bij Elbe Fitness in Hoogeveen?

U heeft cardiofitness onder meer nodig om het gewicht onder controle te houden en om uw stress op een aanvaardbaar niveau te houden. Andere redenen waarom cardiofitness goed voor u is zijn: 

 

Nieuws

Elbe Fitness en Therapie, wat kunnen wij voor u doen?

Ga naar Fitness

Ga naar Mondhygiëne

Ga naar Diëtetiek