locatie facebook Deelnemen aan fitness? Neem dan contact op: Stuur ons een e-mail

Seniorenfitness voor 50-plussers uit de omgeving Hoogeveen

Elbe Fitness biedt de mogelijkheid voor u als 50-plusser om een fitnessprogramma te volgen dat volledig is aangepast op uw lichamelijke mogelijkheden of onmogelijkheden. Uw individuele programma wordt constant begeleidt door een fitnessinstructeur. 

Beweging beinvloedt de afname van lichaamsfuncties

Diverse lichaamsfuncties gaan na het vijftigste levensjaar achteruit bij de meeste mensen. Zo neemt de coördinatie wat af (lenigheid en evenwicht), het vermogen om spieren te ontspannen wordt minder, bewegelijkheid kan problemen geven, spierkracht verminderd, het uithoudingsvermogen en de stressbestendigheid reduceren en met dit alles de algemene weerstand. Uit onderzoeken is gebleken dat activiteit of beweging de afname van diverese lichaamsfuncties in hoge mate kan beïnvloeden. Er wordt daarom tijdens seniorenfitness aandacht besteed aan:

Trainingsprogramma op maat

Juist omdat in de seniorenleeftijd mensen worden geconfronteerd met verschillende klachten, wordt tijdens seniorenfitness expliciet rekening gehouden met eventuele problemen van fysieke aard. Dit doen we door er enerzijds aan te werken, en anderzijds door de belasting aan te passen. Door een aantal metingen krijgen we een goede indruk van de algemene conditie en de belastbaarheid van iedere deelnemer. Er worden ondermeer metingen gedaan van lengte, gewicht, bloeddruk, lenigheid, hartfrequentie in rust en bij inspanning en van de spierkracht. Deze gegevens worden verwerkt en geven een goede indicatie voor de opbouw van uw trainingsprogramma.

Elbe Fitness geeft een vorm van fitness, waarbij gedurende ongeveer een uur aan uw totale conditie wordt gewerkt. Er wordt altijd begonnen met een warming-up en vervolgens werkt u individueel aan specifieke spiergroepen op verantwoorde fitnessapparatuur. Ook wordt er in dit deel van het programma aandacht besteed aan het conditionele aspect van hart en longen. De training wordt altijd afgesloten met een gezamenlijke cooling- down. De gehele training werkt u af onder deskundige begeleiding.

 

Nieuws

Elbe Fitness en Therapie, wat kunnen wij voor u doen?

Ga naar Fitness

Ga naar Mondhygiëne

Ga naar Diëtetiek